Uživatelské jméno: Heslo:
Baner Baner Baner Baner
Vydáno: 22.5.2019

Vítězství Lukáše Staňka v závodě Jihlavská 24 MTB

Tým Vysočina Cycling slaví po delší době opět vítězství. Zasloužil se o ně Lukáš Staněk ve vytrvalostním závodě Jihlavská 24 MTB, kde se mu podařilo v kategorii Muži OPEN na trati 12h zvítězit. Zdolal celkovou vzdálenost 201,6 km a překonal druhého v cíli 8,4 km.
Závod odstartoval v sobotu 18.5. v 11h na jihlavském náměstí. Na start se v kategorii Muži OPEN postavilo 28 vytrvalců. Trať závodu vedla centrem Jihlavy a v přilehlém okolí místní zoologické zahrady. Závodníci nastoupali na zhruba 8 km dlouhém okruhu 150 výškových metrů. Bylo nutné si dobře rozvrhnout síly, což se Lukášovi podařilo a jak sám řekl: „Těch co přepálili začátek a k večeru byli nuceni vzdát, jsem po trase závodu potkal spoustu…" Lukáš také v cíli ocenil silničářskou přípravu, která mu pomohla zvládnout tempařské úseky a a vytrvalost v sedle.
Gratulujeme Lukášovi a věříme, že ještě pro Vysočinu nějaký závod vyhraje :)

Edit  New

O projektu Vysočina cycling

Tento projekt je zaměřen na podporu výkonnostní cyklistiky na Vysočině, a to především cyklistiky silniční. Nebráníme se ani dalším disciplínám, především horským kolům, na kterých jezdí na Vysočině spousta cyklistů. Tréninkové metody jsou totiž pro obě disciplíny velmi podobné.
Přestože je na Vysočině cyklistika velmi populárním rekreačním sportem, neexistuje zde poslední roky žádný kvalitní silniční cyklistický klub, který by úspěšně reprezentoval na českých nebo zahraničních soutěžích. Talentovaní sportovci nemají odborné vedení, a proto buď odchazí do jiných klubů, nebo raději provozují jiné sporty. Ti kteří u cyklistiky zůstanou, mají velmi omezenou možnost využít svého potenciálu, protože často sbírají své cyklistické zkušenosti pouze způsobem pokus-omyl. Tento projekt by měl nabídnout možnost, jak získat důležité vědomosti od zkušených profesionálů a umožnit tak všem cyklistům rychlejší a efektivnější výkonnostní růst. Projekt není zaměřen pouze na mladé cyklisty, ale i na ty starší, kteří pak mohou nasbírané zkušenosti předávat dál.
K našemu projektu se mohou připojit nejen cyklisté z Vysočiny, ale i ti kteří sem často jezdí nebo mají jednoduše Vysočinu rádi.
Zakladatelem projektu je Ing. Rostislav Krotký. Od narození žije a trénuje na Vysočině, a proto k ní má vřelý vztah. Své závodní a tréninkové zkušenosti sbíral 20 let v předních českých cyklistických klubech. Poslední roky své aktivní kariéry působí v kontinentálním týmu AC Sparta Praha. Ve svých cyklistických začátcích prošel i kluby na Vysočině, v Třebíči a v Jihlavě. Protože chce i nadále působit v cyklistice, kterou má rád, rozhodl se založit tento projekt a předávat své dlouholeté zkušenosti dalším aktivním cyklistům.
Projekt by měl nabídnout nejen kvalitní tréninkové vedení, ale také možnost účastnit se různých společných cyklistických akcí, a to nejen pravidelných tréninků, ale i tréninkových kempů pod odborným vedením. Tyto kempy mohou být nejen zajímavým zpestřením tréninkového procesu, ale hlavně pomohou získat všem účastníkům správné cyklistické návyky, a to i v oblasti stravování a regenerace.
Z nejlepších sportovců bychom rádi vytvořili kvalitní cyklistický tým, který by úspěšně reprezentoval Vysočinu na cyklistických akcích, a to nejen v naší republice, ale i v zahraničí. Pro fungování takového týmu je nezbytně nutná i podpora z řad sponzorů. Proto budeme rádi, když se nám podaří navázat spolupráci s úspěšnými firmami v našem kraji i okolí, které by chtěly spojit své jméno s cyklistikou na Vysočině. Rádi jim pomůžeme ke zviditelnění a propagaci jejich jména a výrobků.
  • Cyklistický klub Vysočina cycling, o.s.

    adresa: Lipník 108
    675 52
    IČO: 22745076
    email: info (zavináč) vysocinacycling.cz
  • Předseda klubu

    Ing. Rostislav Krotký
    Lipník 108
    675 52
    Tel: 724 503 016
  • FFWD

    Jaderná elektrárna Dukovany

    První reaktorový blok byl uveden do provozu v květnu 1985, poslední čtvrtý blok v červenci 1987. Maximálního projektového výkonu 1760 MW dosáhla elektrárna v červenci 1987. Spuštění dvou jaderných bloků – druhého a třetího – v jediném roce 1986 a na jedné lokalitě bylo ve své době zcela unikátní a doposud se ve světě neopakovalo. Více než 80 % použitých zařízení je vyrobeno v ČR.
    Od roku 1985 do ledna roku 2015 bylo na všech čtyřech blocích elektrárny vyrobeno více než 384 miliard kWh elektrické energie, což je nejvíce ze všech elektráren v České republice. Elektrárna Dukovany pokrývá přibližně 20 % spotřeby elektřiny v ČR. Ročně vyrobí více než 14 mld. kWh, což by stačilo k pokrytí spotřeby všech domácností v ČR.
  • FFWD

    FAST FORWARD

    Fast Forward Wheels nabízí ucelenou řadu silničních zapletených kol. Nabídka začíná nízkoprofilovými koly řady F2 a končí až u vysokých aerodynamických kol řady F9.
    Zejména galuskové verze silničních řad lze s úspěchem použít i v cyklokrosu. Lehkost a odolnost těchto kol oceníte ve strmých výjezdech nebo rychlých přesunech či sprinterských koncovkách.
    FFWD Wheels dokáží být Vašim partnerem také na dráze. Vyberte si od klasických výpletů, přes loukotě až po disk přesně taková kola, která Vám budou na dráze dávat náskok před soupeři.
    V disciplínách, kde se každá sekunda počítá, můžete počítat také s koly FFWD. Připravena jsou pro Vás 90 mm vysoká kola řady F9 s D.A.R.C. technoglogií, loukoťová kola a také celokarbonvý disk.
  • Tour Sport

    TOUR SPORT

    Naše společnost se zabývá prodejem veškerého sportovního vybavení. V prvních letech našeho obchodování jsme se zajímali o maloobchodní prodej sportovní obuvi a vybavení pro turisty.Až o pár let později jsme se rozhodli začít nabízet k prodeji jízdní kola a lyže a celý náš sortiment nadále rozšiřovat.
  • KALAS

    KALAS

    Cyklistické dresy s logem KALAS oblékají mistři světa, olympijští vítězové, členové národních reprezentací, ale i tisíce rekreačních cyklistů z více než 20 zemí světa. Připojte se k nim. Sportovní oblečení KALAS je synonymem pro nepřekonatelné funkční vlastnosti, špičkové zpracování, nápaditý design i dlouhou životnost.
  • DECATHLON

    DECATHLON

    Jsme tým nadšených sportovců. Naším smyslem je dělat sport dostupnější. Milujeme sport, děláme do co nás baví. Máme odvahu. Jsme Decathlon United.
  • ISOSTAR

    ISOSTAR

    Isostar je naprostým evropským leaderem v oblasti sportovní výživy. Na českém trhu má stabilní pozici již 40 let, přední čeští sportovci v čele s extraligovým hokejovým týmem mají ke značce dlouhodobě důvěru. Dobrá distribuce produktů v supermarketech, drogeriích, sportovních obchodech atd. je činí snadno dostupným i pro širokou veřejnost.
  • Jaroslav Svoboda - Sports Photography

    Jaroslav Svoboda - Sports Photography

    Sportovní fotograf z Vysočiny, který se zaměřuje především na cyklistiku. Jeho fotky naleznete i na našem webu.


  • i-trenink

    AC Sparta Praha Cycling

    Continental cycling team - oficiální stránky týmu AC Sparta Praha Cycling. Partneři, složení týmu, kalendář, výsledky, historie a fotogalerie.


  • i-trenink

    Inza Performance Cycling Software

    Profesionální cyklistický tréninkový software vyhodnocující pomocí unikátních analýz především data z cyklistických wattmetrů s cílem stanovit výkonnost a trénovanost daného jedince.
  • Jihlavská 24 MTB

    Jihlavská 24 MTB

    Propagovat cyklistiku a přivést ji do samotného centra krajského města Jihlava se daří organizátorům této extrémní cyklistické akce.


Rostislav Krotký © 2011-2013
Optimalizováno pro: Firefox, Google Chrome a Internet Explorer 9