Uživatelské jméno: Heslo:
Baner Baner Baner Baner
Vydáno: 1.7.2017

Silniční Mistrovství ČR a SR v Žiaru nad Hronom

V silničním závodě na Mistrovství ČR a SR zvítězil Zdeněk Štybar, Rostislav Krotký dokončil na 54. místě jako 37 z českých závodníků. Na startu se objevila většina českých a slovenských hvězd včetně Mistra světa Petera Sagana. Dále nechyběl Roman Kreuziger, Petr Vakoč, Jan Bárta a další. Startovní listina čítala celkem 172 závodníků.
Silniční závod mužů se jel na trati 193km. Organizátoři pro závodníky připravili zhruba 28km dlouhý okruh s několika kratšími kopci, který měl vyhovovat zejména klasikářům typu Petera Savana nebo Zdeňka Štybara. To se nakonec i potvrdilo.
Tento typ tratě seděl i zástupci Vysočiny Rostislavu Krotkému, který si trať před startem pochvaloval. Po sobotní projížďce tratě konstatoval: „Tato trať mi bude sedět. Trochu mi vadí plůtky, na hlavní silnici oddělující provoz, ale větší část okruhu je členitá a vybízí k závodění. Na závod se mi podařilo v rámci mých možností dobře připravit, tak doufám, že se mi bude dařit.“
Na samotný závod se hlavně kvůli Peteru Saganovi přišlo podívat velké množství diváků. Po trati jich bylo zhruba 25.000. Nejvíce jich bylo v oblasti startu a cíle a ve fan-zóně v polovině okruhu, kde byla silnici obsypána jako na velkých Tour. Diváci tu měli k dispozici i velkoplošné obrazovky, aby ji ze závodu nic neuteklo.
Závod odstartoval ihned ve vysokém tempu. Netrvalo dlouho a oddělila se silná skupina, kde měla zastoupení většina silných českých týmů. Nechyběli ani profesionálové Roman Kreuziger, Zdeněk Štybar a Petr Vakoč. Jediným slovenským zástupcem v této skupině byl Juraj Sagan.
Vedoucí skupina si postupně vypracovala rozhodující náskok na peloton. V půlce závodu již bylo jasné, že rozhodovat o vítězi se bude z této skupiny. Velkou konkurencí pro profesionály byl nejsilnější český tým ELKOV Author. Ve výborné formě se ukázal Josef Černý, který se nejprve pokusil o samostatný únik a po té se ze skupiny odpoutal společně se Zdeňkem Štybarem. V závěrečném stoupání se však ukázal silnější Zdeněk Štybar a přijel si pro vítězství. Za druhým Josefem Černým dorazil do cíle s mírným náskokem před zbytkem skupiny Juraj Sagan, který tak získal slovenský titul. Celkově čtvrtý a třetí z Čechů dospurtoval Petr Vakoč. Petr Sagan společně s Aloisem Kaňkovským přivedli zbytek hlavního pelotonu, který se v závěrečných okruzích rozdrobil na menší skupiny.
Rostislav Krotký se držel celý závod v hlavním poli, ve kterém se pohyboval i Peter Sagan. Do předposledního ze sedmi okruhů najížděl na čele pelotonu, který se již začínal trhat. V závěru předposledního okruhu došlo v již notně redukovaném pelotonu k pádu, do kterého se bohužel také připletl. Zpět do pelotonu se již bohužel nedokázal vrátit a na začátku posledního okruhu jej dojela skupina, ve které nakonec závod dokončil.
Rosťa svůj výkon zhodnotil slovy: „Dnes se mi nejelo moc dobře. Bylo hned od začátku velké vedro a navíc mě trochu trápily střevní potíže. Za normálních okolností bych si po pádu, kterému jsem se dokázal vyhnout, dojel zpět do balíku. Musel jsem pouze zastavit a objet popadané závodníky. Bohužel v té chvíli už na to nebyly síly. Před závodem jsem si věřil na lepší výsledek, ale nakonec jsem byl rád, že jsem dojel alespoň takto.“
Z Vysočiny se na start závodu postavil ještě Martin Hunal v barvách týmu ELKOV Author. Ani jemu se příliš nedařilo a dokončil závod celkově 77., jako 50. z českých závodníků. Své zastoupení měla Vysočina také v závodě žen a v závodě juniorů.
Mezi juniory startoval i bývalý závodník týmu Vysočina Cycling Vojtěch Řepa, nyní už v dresu Favoritu Brno, a vedl si výborně. Závod dokončil na celkovém 6. místě, což znamenalo mezi českými závodníky trošku nepopulární čtvrtou pozici. Medale mu utekla opravdu o kousek, ale vzhledem k tomu že startuje mezi juniory teprve první rok, bude mít ještě příležitost svoje umístění vylepšit.
Mezi ženami se ukázala také třebíčská závodnice Tereza Neumanová, závodící v týmu Dukla Praha. Té se mistrovský závod také povedl a podobně jako Vojta obsadila nepopulární čtvrtou pozici mezi českými závodnicemi, když celkově dokončila závod na pátém místě. Opět se ale jedná o mladou závodnici, která má svou závodní kariéru teprve před sebou a určitě bude mít šanci vybojovat medaili v následujících letech.
Vysočina se rozhodně na silničním mistrovství neztratila, i když dres týmu z Vysočiny oblékl vlastně jen jeden její zástupce.

Edit  New

O projektu Vysočina cycling

Tento projekt je zaměřen na podporu výkonnostní cyklistiky na Vysočině, a to především cyklistiky silniční. Nebráníme se ani dalším disciplínám, především horským kolům, na kterých jezdí na Vysočině spousta cyklistů. Tréninkové metody jsou totiž pro obě disciplíny velmi podobné.
Přestože je na Vysočině cyklistika velmi populárním rekreačním sportem, neexistuje zde poslední roky žádný kvalitní silniční cyklistický klub, který by úspěšně reprezentoval na českých nebo zahraničních soutěžích. Talentovaní sportovci nemají odborné vedení, a proto buď odchazí do jiných klubů, nebo raději provozují jiné sporty. Ti kteří u cyklistiky zůstanou, mají velmi omezenou možnost využít svého potenciálu, protože často sbírají své cyklistické zkušenosti pouze způsobem pokus-omyl. Tento projekt by měl nabídnout možnost, jak získat důležité vědomosti od zkušených profesionálů a umožnit tak všem cyklistům rychlejší a efektivnější výkonnostní růst. Projekt není zaměřen pouze na mladé cyklisty, ale i na ty starší, kteří pak mohou nasbírané zkušenosti předávat dál.
K našemu projektu se mohou připojit nejen cyklisté z Vysočiny, ale i ti kteří sem často jezdí nebo mají jednoduše Vysočinu rádi.
Zakladatelem projektu je Ing. Rostislav Krotký. Od narození žije a trénuje na Vysočině, a proto k ní má vřelý vztah. Své závodní a tréninkové zkušenosti sbíral 20 let v předních českých cyklistických klubech. Poslední roky své aktivní kariéry působí v kontinentálním týmu AC Sparta Praha. Ve svých cyklistických začátcích prošel i kluby na Vysočině, v Třebíči a v Jihlavě. Protože chce i nadále působit v cyklistice, kterou má rád, rozhodl se založit tento projekt a předávat své dlouholeté zkušenosti dalším aktivním cyklistům.
Projekt by měl nabídnout nejen kvalitní tréninkové vedení, ale také možnost účastnit se různých společných cyklistických akcí, a to nejen pravidelných tréninků, ale i tréninkových kempů pod odborným vedením. Tyto kempy mohou být nejen zajímavým zpestřením tréninkového procesu, ale hlavně pomohou získat všem účastníkům správné cyklistické návyky, a to i v oblasti stravování a regenerace.
Z nejlepších sportovců bychom rádi vytvořili kvalitní cyklistický tým, který by úspěšně reprezentoval Vysočinu na cyklistických akcích, a to nejen v naší republice, ale i v zahraničí. Pro fungování takového týmu je nezbytně nutná i podpora z řad sponzorů. Proto budeme rádi, když se nám podaří navázat spolupráci s úspěšnými firmami v našem kraji i okolí, které by chtěly spojit své jméno s cyklistikou na Vysočině. Rádi jim pomůžeme ke zviditelnění a propagaci jejich jména a výrobků.
  • Cyklistický klub Vysočina cycling, o.s.

    adresa: Lipník 108
    675 52
    IČO: 22745076
    email: info (zavináč) vysocinacycling.cz
  • Předseda klubu

    Ing. Rostislav Krotký
    Lipník 108
    675 52
    Tel: 724 503 016
  • FFWD

    Jaderná elektrárna Dukovany

    První reaktorový blok byl uveden do provozu v květnu 1985, poslední čtvrtý blok v červenci 1987. Maximálního projektového výkonu 1760 MW dosáhla elektrárna v červenci 1987. Spuštění dvou jaderných bloků – druhého a třetího – v jediném roce 1986 a na jedné lokalitě bylo ve své době zcela unikátní a doposud se ve světě neopakovalo. Více než 80 % použitých zařízení je vyrobeno v ČR.
    Od roku 1985 do ledna roku 2015 bylo na všech čtyřech blocích elektrárny vyrobeno více než 384 miliard kWh elektrické energie, což je nejvíce ze všech elektráren v České republice. Elektrárna Dukovany pokrývá přibližně 20 % spotřeby elektřiny v ČR. Ročně vyrobí více než 14 mld. kWh, což by stačilo k pokrytí spotřeby všech domácností v ČR.
  • FFWD

    FAST FORWARD

    Fast Forward Wheels nabízí ucelenou řadu silničních zapletených kol. Nabídka začíná nízkoprofilovými koly řady F2 a končí až u vysokých aerodynamických kol řady F9.
    Zejména galuskové verze silničních řad lze s úspěchem použít i v cyklokrosu. Lehkost a odolnost těchto kol oceníte ve strmých výjezdech nebo rychlých přesunech či sprinterských koncovkách.
    FFWD Wheels dokáží být Vašim partnerem také na dráze. Vyberte si od klasických výpletů, přes loukotě až po disk přesně taková kola, která Vám budou na dráze dávat náskok před soupeři.
    V disciplínách, kde se každá sekunda počítá, můžete počítat také s koly FFWD. Připravena jsou pro Vás 90 mm vysoká kola řady F9 s D.A.R.C. technoglogií, loukoťová kola a také celokarbonvý disk.
  • Tour Sport

    TOUR SPORT

    Naše společnost se zabývá prodejem veškerého sportovního vybavení. V prvních letech našeho obchodování jsme se zajímali o maloobchodní prodej sportovní obuvi a vybavení pro turisty.Až o pár let později jsme se rozhodli začít nabízet k prodeji jízdní kola a lyže a celý náš sortiment nadále rozšiřovat.
  • KALAS

    KALAS

    Cyklistické dresy s logem KALAS oblékají mistři světa, olympijští vítězové, členové národních reprezentací, ale i tisíce rekreačních cyklistů z více než 20 zemí světa. Připojte se k nim. Sportovní oblečení KALAS je synonymem pro nepřekonatelné funkční vlastnosti, špičkové zpracování, nápaditý design i dlouhou životnost.
  • DECATHLON

    DECATHLON

    Jsme tým nadšených sportovců. Naším smyslem je dělat sport dostupnější. Milujeme sport, děláme do co nás baví. Máme odvahu. Jsme Decathlon United.
  • ISOSTAR

    ISOSTAR

    Isostar je naprostým evropským leaderem v oblasti sportovní výživy. Na českém trhu má stabilní pozici již 40 let, přední čeští sportovci v čele s extraligovým hokejovým týmem mají ke značce dlouhodobě důvěru. Dobrá distribuce produktů v supermarketech, drogeriích, sportovních obchodech atd. je činí snadno dostupným i pro širokou veřejnost.
  • Jaroslav Svoboda - Sports Photography

    Jaroslav Svoboda - Sports Photography

    Sportovní fotograf z Vysočiny, který se zaměřuje především na cyklistiku. Jeho fotky naleznete i na našem webu.


  • i-trenink

    AC Sparta Praha Cycling

    Continental cycling team - oficiální stránky týmu AC Sparta Praha Cycling. Partneři, složení týmu, kalendář, výsledky, historie a fotogalerie.


  • i-trenink

    Inza Performance Cycling Software

    Profesionální cyklistický tréninkový software vyhodnocující pomocí unikátních analýz především data z cyklistických wattmetrů s cílem stanovit výkonnost a trénovanost daného jedince.
  • Jihlavská 24 MTB

    Jihlavská 24 MTB

    Propagovat cyklistiku a přivést ji do samotného centra krajského města Jihlava se daří organizátorům této extrémní cyklistické akce.


Rostislav Krotký © 2011-2013
Optimalizováno pro: Firefox, Google Chrome a Internet Explorer 9